A nagyi meggyes pitéje
A nyár jellegzetes gyümölcse a meggy, amelynek savanykás íze remekül bele illik a sütemények világába. Jöjjön hát egy klasszikus recept a nagymamám receptkönyvéből. Egy kis citrommal tettem különlegesebbé az ízvilágot, amely nagyinál eltöltött gondtalan nyarakat és a meggyfa tetejéről való meggy szedések emlékét idézi fel. Hiába a házi meggyes pite az igazi!
Hozzávalók:
/6 főre/
160 g Rama margarin
160 g porcukor
4 db tojás
50 g rizsliszt
50 g kukorica liszt
60 g kenyérliszt
/nem érzékenynek 160 g búzaliszt/
1 db nagyobb citrom reszelt héja
40 dkg magozott megy
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
1. Keverjük habosra a cukrot és a tojássárgáját addig, amíg a színe fényes nem lesz.
2. Hozzáadjuk a felolvasztott vajat és a többi száraz hozzávalót, majd csomómentesre keverjük el.
3. Felverjük a tojásfehérjét és óvatosan belekeverjük a tésztába.
4.Kivajazott és liszttel megszórt tepsibe öntjük a tésztát végül megszórjuk a tetejét a meggyel.
5. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük. Tálaláskor egy kis porcukorral meghintjük.