Epres-csokis korongok

DSCF2745 (1)

Az eperszezon méltó befejezéseként egy igazi epres-csokis sütemény következik. Elkészítése igen egyszerű és ha kreatívak vagyunk, akkor a megsült tésztából korongokat szaggatunk ki, így a tálalás igen mutatós. Vigyázat gyorsan fogy!

Hozzávalók:

12 dkg cukor
15 dkg Shar sütemény lisz
/vagy sima búzaliszt, annak, aki nem érzékeny/
15 dkg Ráma
15 dkg 70%-os étcsokoládé
3 tojás
20 dkg eper
10 dkg eper (az öntethez)
méz
mentalevél

Elkészítés: A vajat a cukorral, a  tojásokkal habosra keverjük  és hozzáadjuk a vízgőz felett felolvasztott étcsokoládét. A lisztet és a sütőport hozzákeverjük a masszához és végül beleforgatjuk az apróra vágott epret. A kivajazott és liszttel megszórt tepsibe öntjük a tésztát és előmelegített sütőben 180  fokon tűpróbáig sütjük.

Az epret néhány mentalevéllel és egy kis vízzel felfőzzük, majd összeturmixoljuk és ízlés szerint mézzel ízesítjük.

Tálalás:

A kihűlt tésztából  köretgyűrű segítségével korongokat szaggatunk ki, amit tálaláskor meglocsolunk öntettel és mentalevéllel díszítjük.

DSCF2743