Szilvás lepény, a 30 perces sütemény
A nyár változatos gyümölcseivel a lepények és a piték korlátlan tárháza. Kedvenc lepényeim közé tartozik a szilvás, mert a tészta édeskés ízéhez jól illik a szilva kicsit savanykás íze fűszerezve egy kis fahéjjal. Gyors recept következik, a hozzávalók összekeverésével és a sütőben való süléssel mindössze harminc perc alatt kész is sütemény. Frappáns vendégváró a nyári desszert, de készíthetjük szabadságunk alatt maguknak is, hogy legyen biztos legyen egy kis édes semmittevés.
Hozzávalók:
40 dkg szilva
3 dl Shar süteményliszt
1,5 dl cukor
0,75 dl olaj
2 dl tej
2 db tojás
½ csomag sütőpor
ízlés szerint fahéj
Elkészítés:
Egy tálba beleöntjük a mérő edénnyel kimért száraz alapanyagokat és összekeverjük. Majd bele tesszük a tojásokat és lassú kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet és az olajat.
A tésztát csomómentesre keverjük és ízlés szerint fahéjjal ízesítjük, majd kivajazott és liszttel megszórt tepsibe öntjük. A megmosott és félbevágott szilva darabokat beleszórjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Hogyan győződhetünk meg róla, hogy a lepény megsült? Egy fogpiszkálót a közepébe szúrunk és hogyha már nem marad tészta rajta, amikor kiemeljük kész is a finom kis édes tünemény.
Tálaláskor leheletnyi porcukorral szórjuk meg.
Jó étvágyat!