Citromhabos vörösáfonyás cupcake
Sokan nem tudják, hogy miben különbözik a cupcake a muffintól. Az alapvető különbség nemcsak az, hogy a cupcake látványosan díszített hanem, hogy a tésztája inkább a piskóta tésztára hasonlít, több benne a tojás, kevesebb az élesztő. A finom omlós tésztának tökéletes keretet ad a krémes díszítés. Ajánlom ajándékba szülinapra, családi ünnepekre vagy akár jó ötlet közös dekorálós konyhai bulinak. A remek hangulat mellett az elkészült csinos desszert már csak hab a tortán!
Hozzávalók:
Tésztához:
10 dkg vaj
¾ bögre cukor
3 tojás
1 bögre liszt
/Schar Mix A/
½ csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
Krémhez:
15 dkg vaj
25 dkg porcukor
2-3 kanál víz
egy kis friss citrom leve
kék és piros ...