Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

Varázslat fakanállal

Citromhabos vörösáfonyás cupcake

cupijo (1)

Sokan nem tudják, hogy miben különbözik a cupcake a muffintól.  Az alapvető  különbség nemcsak az, hogy a cupcake látványosan díszített hanem, hogy a tésztája inkább a piskóta tésztára hasonlít, több benne a tojás, kevesebb  az élesztő.  A finom omlós tésztának tökéletes keretet ad  a krémes díszítés. Ajánlom ajándékba szülinapra, családi ünnepekre vagy akár jó ötlet közös dekorálós konyhai  bulinak. A remek hangulat mellett  az elkészült  csinos desszert már csak hab a tortán!

Hozzávalók:

Tésztához:
10 dkg vaj
¾ bögre cukor
3 tojás
1 bögre liszt
/Schar Mix A/
½ csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor

Krémhez:
15 dkg vaj
25 dkg porcukor
2-3 kanál víz
egy kis friss citrom leve
kék és piros ételfesték

 2014-04-06 10.51.39

Elkészítés:

Egy nagyobb tálban a lágy vajat összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzá adjuk a tojásokat  és habverővel simára keverjük. Majd  apránként adagolva hozzákeverjük a lisztet és a sütőport.  Hozzáadjuk a reszelt citrom héját és ízlés szerint a friss citrom levét is belefacsarhatjuk, végül belekeverjük a  maréknyi  aszalt vörösáfonyát. Fém muffin sütőbe papír kapszlikat teszünk és egy evőkanál segítségével  belekanalazzuk  a tésztát a formákba.  Előmelegített sütőben 160 fokon 20 percig sütjük.

 2014-04-06 10.48.29

 Krém elkészítése:

Lágy vajat  habosra keverjük a cukor egyik felével, aztán hozzáadunk 2-3 evőkanál vizet és kézihaberő segítségével felverjük miközben apránként hozzáadjuk a maradék porcukrot. Ízlés szerint ízesítjük a habot friss citrom levével. Különböző színű ételfestékkel színezzük  a krémet és habzsákba töltjük, majd  különböző mintákat  formázva díszítjük a kihűlt cupcake-k tetejét. Díszíthetjük cukorgyönggyel vagy csokoládé forgáccsal.

2014-04-06 10.44.44

Minél színesebb és díszesebb  annál szebb!

2014-04-06 10.50.08

Jó étvágyat!

Varázsolj a konyhában!:)

 

fakanal

Kislánykorom óta vonz a gasztronómia művészete, hiszen egy olyan családban nőttem fel, ahol mindenki szeret főzni. Ösztönösen lestem el a fortélyokat. Ízvilágom széles spalettájú amelynek egyedi pikantériája, hogy ereimben palóc vér csörgedezik, így Borsod és Heves tradicionális ételeinek ajándékát megkaptam. Igyekszem minél színesebbé tenni hétköznapjaimat és megmutatni, hogy gluténmentesen is istenieket lehet alkotni. Tarts velem, ha szeretnél egészségesebben élni, de ugyanúgy ízletes és ínyenc ételeket fogyasztani.!:)

 

 

Címkék: Bemutatkozás
süti beállítások módosítása