Szilvás fahéjas muffin, az igazi őszi gluténmentes desszert

DSCF4483

Beköszöntött az ősz, most már gyakrabban elered az eső és lassan a kabát is elfér rajtunk. Megvan a maga varázsa, például kiránduljunk sokat a hegyekben. Az erdőben a friss levegőn a piros, a sárga, barna és zöld levelek színkavalkádja lenyűgöző és felvidítja az embert. Az évszak változás természetesen megjelenik a konyhánkban is, hiszen ha volt rá lehetőségünk tettünk el télire lekvárt, lecsót, savanyúságot. Szilva szezon van, éljünk hát vele és készítsünk egy finom édeskés ízvilágú muffint. A csoki most kimarad, mert a főszerep a finom szilváé, megspékelve némi fahéjjal. Jó sütögetést!

Hozzávalók:
2 nagy marék érett szilva
3 dl szójaliszt / búzaliszt (csak a nem gluténérzékenyeknek)
1,5 dl cukor
0,75 dl olaj
2 dl tej
2 db tojás
½ csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 kávés kanál fahéj

DSCF4477

Elkészítés:
Egy tálba beleöntjük a mérő edénnyel kimért száraz alapanyagokat és összekeverjük. Majd bele tesszük a tojásokat és lassú kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, az olajat. A tésztát csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a kimagozott és az apróra vágott szilvát, aminek a levét is beleöntjük. Az elkevert kész masszát evőkanállal egységesen elosztva a muffin formákba töltjük.
 
DSCF4447
 
 Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük. Hogyan győződhetünk meg róla, hogy a muffinunk megsült? Egy fogpiszkálót a szúrunk az egyikbe és hogyha már nem marad tészta rajta amikor kiemeljük, kész van a sütemény.
 
DSCF4479
 
Tálaláskor leheletnyi porcukorral szórjuk meg. Jó étvágyat!
 

[gallery columns="1" ids="2728,2712,2714,2715,2719,2722,2725,2723,2727"]