Szilvás fahéjas muffin, az igazi őszi gluténmentes desszert
Beköszöntött az ősz, most már gyakrabban elered az eső és lassan a kabát is elfér rajtunk. Megvan a maga varázsa, például kiránduljunk sokat a hegyekben. Az erdőben a friss levegőn a piros, a sárga, barna és zöld levelek színkavalkádja lenyűgöző és felvidítja az embert. Az évszak változás természetesen megjelenik a konyhánkban is, hiszen ha volt rá lehetőségünk tettünk el télire lekvárt, lecsót, savanyúságot. Szilva szezon van, éljünk hát vele és készítsünk egy finom édeskés ízvilágú muffint. A csoki most kimarad, mert a főszerep a finom szilváé, megspékelve némi fahéjjal. Jó sütögetést!
Hozzávalók:
2 nagy marék érett szilva
3 dl szójaliszt / búzaliszt (csak a nem gluténérzékenyeknek)
1,5 dl cukor
0,75 dl olaj
2 dl tej
2 db tojás
½ csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 kávés kanál fahéj
[gallery columns="1" ids="2728,2712,2714,2715,2719,2722,2725,2723,2727"]