Banános csokitorta nemcsak szülinapra! Alakbarát formában, mert megérdemled.
Minden évben van egy nap, ami a mi napunk! Amikor kislány voltam mindig nagyon vártam a születésnapom, hogy milyen ajándékkal lepnek meg mások. Ma már úgy gondolom, hogy azt a gesztust, hogy mások gondolnak rám többre értékelem és hogy ez nap is majdnem ugyanolyan, mint a többi.
A kézzel készített ajándékok egyediségük miatt nagy örömet szereznek, ám valójában azaz idő, amit azokkal tölthetünk, akik fontosak nekünk az, ami igazából megfizethetetlen.
Születésnapi tortát sütni klassz időtöltés és jó az örömet látni a másik arcán, amikor elé teszed. Banános csokitorta alakbarát formában nádcukorral és mindössze 5 dkg liszttel. Vigyázat gyorsan fogy!
Hozzávalók a tésztához:
2 dkg margarin
2 dkg 80%-os étcsoki
4 tojás
3 dkg nádcukor
2, 5 dkg holland kakaópor
5 dkg rizsliszt
1/2 csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
7 dkg nádcukor
3 dl tej
20 dkg margarin
7 dkg 80%-os étcsoki
1 csomag csokoládés pudingpor
3 db banán
Elkészítés:
A tésztához megadott hozzávalókból sütünk egy piskóta tésztát. A krémhez simára keverjük a nádcukrot és tejet, majd sűrű pudingot főzünk belőle. Az elkészült forró pudingba fokozatosan belekeverjük az apróra vágott étcsoki darabokat és kevergetés mellett langyosra hűtjük. A langyos pudingot a lágy margarinnal habosra keverjük. A tortaformában lévő piskóta tetejét befedjük a karikára vágott banánnal, azután egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet. A tortát körülbelül fél órára a hűtőbe tesszük.
Tálaláskor a tetejét marcipán díszekkel vagy cukorgyönggyel díszíthetjük!