Lenmagos sajtos rúd: hogy szeressük meg a tökmaglisztet?
Egy ropogtatni való, amellyel nem kell visszafogni magunkat! Nassolhatunk bátran, mert a tökmaglisztnek alacsony a szénhidráttartalma, viszont rostban igen gazdag. A jellegzetes tökmagos ízt kiemeli a tésztához adott sajt és egy kis lenmaggal megszórva jól jön az esős őszi délutánokon. Lehetne akár Shrek kedvence is? Igen, mert ha mesehősünk megkóstolná, nemcsak az íze tetszene neki, hanem megirigyelné a szép zöldes színét is.
Hozzávalók:
200 g trappista sajt
100 g tökmag liszt
100 g rizsliszt
200 g vaj/Ráma
1 kk. sütőpor
1 tojás
1 marék lenmag
1 g só
Elkészítés:
Egy tálban a liszteket összekeverjük a sütőporral, a sóval, hozzáadjuk a sajtot, majd az olvasztott vajjal elkeverve tésztává gyúrjuk. A kész tésztát hűtőben 1-2 órán keresztül pihentetjük. Majd liszttel megszórt gyúródeszkán a tésztát vékonyra nyújtjuk, a tetejét megkenjük a felvert tojással, végül megszórjuk lenmaggal. A vékonyra nyújtott tésztát tetszés szerinti nagyságú csíkokra vágjuk. Előmelegített sütőben kivajazott és liszttel megszórt tepsiben 180 fokon 15 percig sütjük.
Jó étvágyat!