Narancslekváros gyömbéres piskótatekercs: régi klasszikus ünnepi köntösben
Közelegnek az ünnepek, ilyenkor egy kicsit jobban előtérbe kerül a sütés-főzés. Felmerül a kérdés, hogy készíthetünk-e egyszerű karácsonyi desszertet? Igen és régi klasszikus süteménnyel is arathatunk nagy sikert! A hagyományos piskótatekercs tésztáját ilyenkor gyömbérrel ízesítem és a töltelék pedig nem más, mint narancslekvár. A jellegzetes karácsonyi ízektől születik újjá a desszert, amely nemcsak ellenállhatatlan, hanem felidézheti a régi gyerekkori emlékeinket is...
Jöjjön, hát a narancslekváros gyömbéres piskótatekercs receptje!
Hozzávalók:
10 dkg rizsliszt
/sima búzaliszt a nem lisztérzékenyeknek/
10 dkg porcukor
3 tojás
1 citrom reszelt héja
1 tk. őrölt gyömbér
1 tk. sütőpor
narancslekvár
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, majd a tojásfehérjéket a porcukorral habbá felverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját majd a fokozatosan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát őrölt gyömbérrel és a citrom reszelt héjával ízesítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a piskótamasszát és előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 15 perc alatt megsütjük. A kész piskótát hagyjuk langyosra hűlni, lehúzzuk róla a sütőpapírt, amit visszaterítünk rá és azzal együtt feltekerjük. Végül a piskótát óvatosan kitekerjük (kicsit lehet langyos) és vastagon megkenjük narancslekvárral és újra feltekerjük.
Ízlés szerint a tetejét porcukorral hintjük meg!
Jó étvágyat!:-)