Lilahagymás ricottával töltött gomba
Szeretek töltött gombát készíteni, mert a töltelék variációk száma végtelen. Olaszos ízvilágra vágytam így esett a választásom a ricottára, amit egy kis lilahagymával bolondítottam meg. A recept előnye, hogy egyszerű alapanyagok kellenek hozzá és nem kell Gordon Ramsaynek lennünk, hogy el tudjuk készíteni. Vigyázat gyorsan fogy!
Hozzávalók:
50 dkg csiperke vagy champion gomba
újhagyma zöld szára
200 g ricotta
1 fej lilahagyma
2-3 ek. natúr joghurt
só, bors
Elkészítés:
A gombafejeket megtisztítjuk majd alaposan megmossuk. A ricottába belekeverjük az apróra vágott lilahagymát és a natúr joghurtot. Sóval és borssal ízesítjük. A gombafejeket megtöltjük a ricottás krémmel, a tetejét megszórjuk az apróra vágott újhagymaszárral. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
Tálalhatjuk salátával vagy rizzsel.
Jó étvágyat!