Dupla csokis - màlnás muffin, nemcsak Valentin-napra

A mai napig a csokolàdè szerelmese vagyok, ìgy kitalàltam egyik péntek este, hogy a muffin tèsztàba kakaòt, ètcsokit ès màlnàt teszek. Legyen csokis, àm egyben a gyümölcstől mègis savanykás ìzű. Bevallom bàr dièta ide vagy oda egyet èn is megkòstoltam, àm alapvetően a muffinokkal màsoknak kedveskedtem. Nem kell, hozzà Valentin-nap, hogy meglepjük vele a szerelmünket vagy isteni desszertet készìtsünk a hozzànk közelàllò embereknek. 

Hozzàvalòk:
3 dl liszt / vagy gluténmentes liszt
1,5 dl barnacukor
0,75 dl olaj
2 dl tej
2 db tojás
½ csomag sütőpor / Haas sütőpor gluténmentes
1/2 tábla étcsokoládé
2-3 evőkanál kakaó
200 g málna/ ha mirelit, akkor először olvasszuk fel/

Elkészítés:
Egy tálba beleöntjük a mérő edénnyel kimért száraz alapanyagokat és összekeverjük. Majd bele tesszük a tojásokat és lassú kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, az olajat. A tésztát csomómentesre keverjük és hozzáadjuk az apróra vágott csoki darabokat és a málnát. Az elkevert kész masszát evőkanállal egységesen elosztva a muffin formákba töltjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Hogyan győződhetünk meg róla, hogy a muffinunk megsült? Egy fogpiszkálót az egyik közepébe szúrunk és hogyha már nem marad tészta rajta, amikor kivesszük belőle, akkor kész is a finom kis édes tünemény.
 
 
                                                                   Vigyàzat nagyon csokis ès gyorsan fogy! :-)