Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

Varázslat fakanállal

Pikáns tepsis csirkecomb

DSCF5665

Néha a legegyszerűbb receptet lehet a legízletesebbre elkészíteni.  A sütőben sült ételeknek megvan azaz előnye, hogy az összetevőket beletesszük egy tepsibe és maguktól összeérnek az ízek. A titok nyitja csak az, hogy tudjuk, hogy mi mihez passzol és egy kicsit ismerjük a fűszereket. A csirkét mindenki szereti, jöjjön hát egy klasszikus recept, amiben a sült sárgarépa édeskés íze a fokhagymától pikánssá válik.

Hozzávalók:

1/2 kg csirkecomb
6 db burgonya
3 szál répa
4 db koktélparadicsom
só, bors, majoranna
3 nagy cikk fokhagyma
10 dkg füstölt szalonna
grill fűszerkeverék
étolaj

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk és kisebb kockára vágjuk, a csirkecombokat folyóvíz alatt  alaposan megmossuk. A  fokhagymát és a sárgarépát szintén megpucoljuk. és feldaraboljuk. A csirkecombokat megszórjuk grillfűszerrel, majd étolajjal kikent tepsibe tesszük a többi hozzávalóval  összekeverve. Szalonna csíkokat, valamint a fokhagymát és a koktélparadicsomot szórunk a tetejére. Megszórjuk egy kis sóval, borssal és majoránnával. Alufóliával lefedve előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20 percig sütjük, majd 10 percig pirítjuk.

DSCF5587

 

 

Cukormentes csokis kókusz szelet

csoki2-001

Igaz a mondás, hogy az vagy amit megeszel.  Egy kis odafigyeléssel, ha lemondunk a cukorról a plusz kilók is fokozatosan kezdenek majd leolvadni rólunk. Egyik kedvenc kókuszos csokis sütemény receptem következik, amelynek az íze csokis, pedig valójában csokoládét nem is tartalmaz. Cukormentesen is lehet édes az élet és nem kell lemondanunk a finom desszertekről sem.

Hozzávalók:

6 dkg kókusz reszelék
2 dkg rizsliszt
2-3 ek. folyékony édesítő
1/2 csomag szódabikarbóna
3-4 ek holland kakaó
1 dl szénsavas ásványvíz
4 ek. olaj
1/2 dl tej
2 db tojás

Elkészítés:

A kókusz reszeléket egy tálban összekeverjük a rizsliszttel, majd hozzáadjuk a kakaót és szódabikarbónát. Egy mixerbe beleöntjük a felütött tojásokat, a tejet, az édesítőt, az olajat és az ásványvizet, majd alaposan összerázzuk. A száraz hozzávalókhoz fokozatosan hozzáadjuk az összerázott folyékony összetevőket, majd  simára keverjük a tésztát.
Szilikon formába öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.

csoki1 (1)

Tálalás: Cukormentes tejszínhabbal vagy szintén cukormentes lekvárral tálaljuk.

Jó étvágyat!

süti beállítások módosítása