Pikáns sült oldalas köménymagos burgonyával

DSCF1417 (1)

Beköszöntött az ősz, ezekben napokban élvezzük még egy kicsit a jó időt és a napsütést. A következő őszi étel könnyen elkészíthető, nem kell hozzá konyhatündérnek lenni. Ne feledjük igaz a mondás, hogy a kevesebb néha több, hiszen sokszor az egyszerűbb ízvilágú étel is isteni finom.

Hozzávalók:
1 kg oldalas
0,5 kg burgonya
só, bors
grillfűszer
3 cikk fokhagyma
köménymag
Elkészítés:
Az oldalast kisebb darabokra felvágjuk és megszórjuk egy csipetnyi sóval, borssal és grillfűszerrel. A húst olajjal kikent tepsibe tesszük és ízlés szerint meglocsolhatjuk sörrel. Körülbelül 50 percig alufóliával lefedve 180 fokon sütjük, majd  10 percig pirítjuk.
A meghámozott burgonyát cikkekre vágjuk és enyhén sós  vízben megfőzzük.
DSCF1396
Vigyázzunk arra, hogy nehogy szétfőzzük! Egy serpenyőben egy kis olajat felhevítünk és egy marék köménymagot szórunk bele, amit kicsit megpirítunk, úgyhogy a köménymagok épphogy elkezdenek pattogni.Végül a fűszeres zsiradékba tesszük a főtt burgonyát és alaposan összerázzuk, így az nem törik össze. Savanyúságként csalamádét vagy savanyú uborkát ajánlok hozzá.
DSCF1412
Jó étvágyat!