2014. okt 14.

Pikáns sült oldalas köménymagos burgonyával

írta: Varázslat fakanállal
Pikáns sült oldalas köménymagos burgonyával

DSCF1417 (1)

Beköszöntött az ősz, ezekben napokban élvezzük még egy kicsit a jó időt és a napsütést. A következő őszi étel könnyen elkészíthető, nem kell hozzá konyhatündérnek lenni. Ne feledjük igaz a mondás, hogy a kevesebb néha több, hiszen sokszor az egyszerűbb ízvilágú étel is isteni finom.

Hozzávalók:
1 kg oldalas
0,5 kg burgonya
só, bors
grillfűszer
3 cikk fokhagyma
köménymag
Elkészítés:
Az oldalast kisebb darabokra felvágjuk és megszórjuk egy csipetnyi sóval, borssal és grillfűszerrel. A húst olajjal kikent tepsibe tesszük és ízlés szerint meglocsolhatjuk sörrel. Körülbelül 50 percig alufóliával lefedve 180 fokon sütjük, majd  10 percig pirítjuk.
A meghámozott burgonyát cikkekre vágjuk és enyhén ...
Tovább Szólj hozzá