Étel – és életérzések, édes élet gluténmentesen, változatos receptek

Varázslat fakanállal

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!



Kedves Olvasóim!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok nektek! 
Pihenjetek jól, egyetek finomakat és nevessetek sokat! Ha valakinek van recept kívánsága írja meg kommentben és remélem tudom teljesíteni, ez a nyuszim ajándéka.

Sziasztok, Márti



Malacpecsenye franciasalátával


Első gondolatom az volt, ma a húsvét előtti reggelen, hogy megosztom veletek apám híres nyúlpaprikás receptjét, de aztán rájöttem, hogy mégsem a tapsifülest kellene feltálalnom ebédre. Így a választásom  egy könnyű pecsenyére esett,  a malaccombot megszórjuk fűszerrel, majd  locsoljunk rá sört és betesszük a sütőbe. A receptet tehát kezdőnek is ajánlom és tálalhatjuk egy könnyed franciasalátával, igyunk hozzá egy kis vörösbort és ne feledjünk a húsvéti ebéd jó alkalom arra, hogy együtt legyen a család.

Hozzávalók a pecsenyéhez:
1/2 kg malaccomb szelet
grill fűszerkeverék
1,5 dl sör / gluténmentes sör is kapható/
olaj, só, bors

Hozzávalók a franciasalátához:
15 dkg zöldborsó
15 dkg kockára vágott mirelit répa
1-2 db savanyú uborka
1 db kisebb alma
3-4 ek. majonéz
1 kis tejföl
1 kk. mustár
1-2 ek. cukor
csipetnyi só

Elkészítés:
A malaccombot folyóvízben megmossuk, majd kívülről bedörzsöljük sóval, borssal, grill fűszerkeverékkel, és kevés olajjal kikent tepsibe tesszük és ráöntjük a sört. Előmelegített sütőben alufóliával letakarva 180 fokon 80 percig sütjük. Villával ellenőrizzük, hogy puhára a sült-e, majd fólia nélkül körülbelül 15 perc alatt ropogósra sütjük.
A francia salátához a zöldségeket puhára főzzük, aztán leszűrjük, a majonézt kikeverjük a tejföllel és ízesítjük mustárral, cukorral, sóval majd így kapott öntetet összekeverjük a zöldséggel, végül hozzáadjuk az apróra vágott uborkát és almát is. Hűtőbe tesszük egy fél órára, mert az íze hidegen érik össze igazán.



Tipp: A saláta alapjául bármely kedvenc zöldségünket választhatjuk. A legegyszerűbb, ha mirelit franciasaláta-alapot használunk, amibe a bátrabbak tehetnek még bele egy kis  brokkolit vagy kukoricát is.

süti beállítások módosítása