Meggyes kevert sütemény, mert anya sütije a legjobb

20240316_140214.jpg

A március 15-ei hosszú hétvégén édesanyám meglepetés süteménnyel várt. Nagyon mosolyogtam, amikor a még meleg tepsit megmutatta, épp akkor lett készen, amikor megérkeztünk. Meghatódtam rajta, hiszen lisztérzékenyként nem ehetek mindenhol édességet, mint az átlagemberek. Egy finom sütemény, így igazi kincset ér, nemhiába anya csak egy van.

Következzen hát az édesesanyám receptje, ami egyszerűen elkészíthető. A kakaós kevert tészta édes és omlós, amibe a meggy savanykás íze üdítően hat. Nem számít, hogy nincs szezonja meggynek, hiszen befőttel vagy a szupermarketekben kapható fagyasztott mirelit megggyel az ízélmény ugyanúgy garantált lesz. 

Hozzávalók:
420 g rizsliszt
200 g vaj
250 g cukor
2,5 dl tej
4 tojás
1 csomag sütőpor
3 ek. holland kakaópor
350 g kimagozott meggy

Elkészítés:
Először egy nagy tálban a vajat habosra keverjük a cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a tojásokat és elkeverjük benne. Majd a lisztet és a tejet fokozatosan csomómentesen hozzákeverjük a masszához. Végül hozzáadjuk a sütőport, amit szintén elkeverünk benne. A tészta felét sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, a tálban maradó részhez hozzákeverjük a kakaót, az így kapott kakaós masszát rákenjük a világos tészta tetejére. Végül rászórjuk a meggyet. Előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 percig sütjük. Hogyan győződhetünk meg róla, hogy a tészta megsült? Egy fogpiszkálót szúrunk a közepébe és hogyha már nem marad tészta rajta, amikor kivesszük belőle, akkor kész is van a finom kis édes sütemény.

20240316_140158.jpg

 Jó étvágyat!

UI: Köszi anya receptet, te vagy a legjobb! Nagyon szeretlek!