Harcsapaprikás túrós csuszával, amikor a Férfi főz

DSCF4009 (1)

Az éttermek konyháit általában férfi szakácsok vezetik, ennek ellenére otthon a konyhában mégis kevés férfi  főz. Pedig az igazi férfi feltalálja magát, mert a tudása tovább terjed, mint a tojásrántotta. Nem feltétlenül félévente egyszer főz, hanem többször és azért mert szeret. Igaz, akkor gondosan választ receptet, körültekintéssel vásárolja meg az alapanyagokat. A teremtés koronájának célja, hogy a konyhaművészetét megcsillogtatva finom étel kerüljön az asztalra. Nemcsak a filmekben láttam eddig ilyet, hanem erre élő példa az édesapám, aki imád főzni, de nem ám csak bográcsban az udvaron. Jöjjön hát az ő zseniális harcsapaprikás receptje! Mellette én csak kukta voltam, figyeltem és kóstoltam!  Ne feledjük, hogy az otthon tanult sütés-főzés, az amit magunkkal viszünk bárhová is megyünk a világban!

Hozzávalók:
60 dkg harcsafilé
2 fej vöröshagyma
liszt az elősütéshez
500 g csuszatészta (gluténmentes)
250 g túró
20 dkg füstölt szalonna
1,5 dl tejföl
só, bors

DSCF4008
Elkészítés:
A füstölt szalonnát apróra vágjuk és pörcösre sütjük. A szalonna zsiradékjában a kifilézett és besózott, kevés liszttel megszórt harcsakockák minden oldalát hirtelen megsütjük.
A hal darabokat kivesszük a zsiradékból és kis olaj hozzáadásával pörkölt alapot készítünk. Majd a kész pörkölt alapba a hal darabokat visszatesszük. Óvatosan rázogatva megpároljuk végül sóval és borssal ízesítjük, majd a tejfölt kikeverjük egy kisebb tálban a pörköltszafttal, végül besűrítjük vele a harcsapaprikást.
A tésztát al dentére főzzük, a harcsapaprikást túrós csuszatésztával és szalonnapörccel melegen tálaljuk.

DSCF4010 (1)

Jó étvágyat!