Kapros-juhtúrós muffin: ebédre vagy vacsorára?

20160228_143618
Muffint sütni a legegyszerűbb dolog a világon és ha leleményesek vagyunk akkor új ízvilágok nyílnak meg előttünk. Egy jó alap receptet bárhogyan tudunk variálni, ám nemcsak édesben érdemes gondolkodni, hanem bátran nyissunk a sós ízek felé. Kapros juhtúrós muffin ebédre vagy vacsorára? Süssük meg bátran, mivel mindkettőként megállja a helyét. Ajánlom a juhtúró és a kapor szerelmeseinek!

20160228_142546

Hozzávalók:
3 bögre gluténmentes liszt
/aki nem érzékeny annak sima búzaliszt/
10 dkg juhtúró
3 ek. tejföl
1 bögre  tej
2 tojás
2 tk. szárított kapor
0. 75 dl olaj
1/2 csomag sütőpor
só, bors

Elkészítés:
A száraz összetevőkbe  lassan apránként belekeverjük a folyékony összetevőket. Majd a feldarabolt juhtúrót is hozzáadjuk és kaporral, sóval és borssal fűszerezzük.  A szilikonos muffin formákat kétharmad részükig megtöltjük a masszával. Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20-25 percig sütjük. 

20160228_142926

Jó étvágyat!